27 Temmuz 2011 Çarşamba

Zararlı böceklere karşı ilginç yöntem interesting method against harmfull insects

 Günlük gazeteleri okurken bu yazı dikkatimi çekti,günümüz tarımında zararlı böceklere karşı kullanılan ilaçlar yerine mücadele doğal şekliyle yapılıyor.Soğan sarımsak ve kırmızı biber suyu  ürünlerin üzerine serpilmek suretiyle  koruma sağladığını bildirmiş  profesör ve eşi,Denemekte fayda var,zaten birçok zararlıyı kendimiz üretiyoruz,bir tarafı yok ederken başka zararlıların çoğalmasına yardımcı oluyoruz.Gdo su değişmiş ürünler,bilinçsizce kullanılan ilaçlar yüzünden insanın bağışıklık sistemi çalışamaz olmuş maalesef.

While I was reading daily newspapers,I noticed this section and article,struggle ,in todays made pestidices against harmfull insects,proffesor tried different way,he used unıon,garlick and red peppers juıce sprayıng on vegetables so he protect against  pestidiges his crops.İn my opınıon ıt will  be try easly.Already many harmfull insect grow ourselves.
Sayın  Profesör Halil Erkaya toprağın stresi aldığını söylüyor bu konuda kendileriyle hemfikirim,insanlar bağ ve bahçe işleriyle meşgul olmayınca dengesi bozuluyor ve asabileşiyorlar,vücuttaki statik enerjiyi bir şekilde boşaltmak lazım.
Dear proffesör Halil erkaya explain,our stress was taken from our bodies from soıl,I agree with him,We must 
dishcarge statik energy from our bodies with contact soıl.

5 yorum:

muhteşem turunç dedi ki...

İlhami abi aslında ne güzel bir uygulama. Keşke arıcılar olarakda bu şekilde arılarımızı koyabileceğimiz bahçeyle uğraşabileceğimiz ve birbirimize yakın olmamız nedeniylede sohbet edebileceğimiz hobi alanları kurabilsek.

Glennis dedi ki...

I use the soap suds bubbles from the dish wash water to spray on aphids to get them off my tomatoes and broccoli, also my roses. it works just fine, is cheap and available every evening!

Unknown dedi ki...

İlhami bey doğal mücadeleyi burada da kullanıyorlar mesela seralara
uğur böceği salıyorlar onlar yaprak bitini imha ediyorlarmış,bir de meyve ağaçlarına kulakkaçan bırakıyorlar onlarda kurt ve diğer zararlıları imha ediyorlar,gündüzleri kuşlardan gizlenmeleri içinde saksıyı ters çevirerek içinede pamuk ve ot koyuyorlar sonra saksının ağzını kapatarak ağaça ters asıyorlar.
Verdiğiniz bilgiler için çok teşekkürler,Selamlar.

PINARHİSARLI ARICI dedi ki...

İlhami bey günümüz tarımında öyle çok mücadele varki bir eksik sezonu batırır gecen komşum bir anlık dalgınlık ilen serayı kırmızı örümcege kaptırdı şimdi sera söndü bu gibi uygulamalar tarımda çok faydalı olacak teşekkürler kolaygelsin

Adsız dedi ki...

I just added your website on my blogroll. I may come back later on to check out updates. Excellent information!