20 Eylül 2011 Salı

Preparatıon for hunting season Av sezonuna hazırlık

 Av sezonu başladı dolayısıyla ekipmanlarımızında hazır olması gerekiyor.Tüm tüfeklerin bakımı ve yağlaması tamamlandı.Yakın zamanda arıcı arkadaşlarımız ve işyerinden bir grupla yaban domuzu avı tertipleyeceğim.Böylece arkadaşlarımızın doğaya karşı dirençlerinide test etmiş olacağızYaban domuzu avı tehlikeli bir avdır,tecrübeli avcılar  önder olurlar ve acemileri öğretirler.Kurallardan taviz verilmez yerinizi terk edemezsiniz,sigara içemez ve konuşamazsınız.Av düzeni bozuluncaya kadar kurallara uymak zorundasınız.
Hunting season started so we must finish our rifles meintanence and lubrıcatıons wörks.We have planning  wild swine hunting organizations nearby,so we have tested our friends stability from their wild life and rules.Wild swine hunt is very dangereous experience hunter show and teach some  important rules for new hunters.Yuo dont smoke,talk and movement your region.
 Bu tüfek rahmetli dedemden hatıra ona çok iyi bakıyorum.El yapımı İngiliz tüfeği,çok isteyenler oldu ama  vermedim,babamda ona çok iyi bak diye  bana ısrarcı oluyor.Tam çakmak ve horozlu namlu  içi  krom kaplama olmadığı için isabet ettiği hayvanın kaçması pek mümkün değil.
I take care this rifle because  its gift from my grand father.England handmade,its very valuable for us.


16 yorum:

Kenbiloğlu dedi ki...

İlhami abi,

kolay gelsin,rastgele diyelim...

selamlar

ARICI ALİ TÜRK VE ARICILIK BİLGİLERİ dedi ki...

İlhami abi bune, sanki savaşa gidiyoz. Benim kalfada domuz filan sevecekmiş onuda götürelim bari vurdugumuz hayvanları gönül rahatlığı ile sevebilsin. Yoksa kendi başına bu iş açacak::))
Kış geliyor, av safarileri başlıyor. Bende iyi avcıyımdır, usta avcı nasıl olur onu bilmiyorum:)
Sağlıcakla kal.

muhteşem turunç dedi ki...

İlhami abi rastgele denir yanılmıyorsam dedenin tüfek hakikaten güzel. Ama halı üzerinde çalışmışsın yenge görmesin sağlıcakla kal.

Unknown dedi ki...

s.a ilhami abi şimdiden kazasız belasız hayırlı sezonlar dilerim evet dede yadigarı tüfeğinde süper maşallah

Unknown dedi ki...

İlhami abi deden,den hatıra çifte 10 numara kolay gelsin bol şanslar.

miriliburak dedi ki...

Abi maşallah sezona pek hevesli hazırlanıyorsun. İnşallah istediğin gibi bir sezon geçirsiniz.

-TUTKUN ARICI- dedi ki...

Ustam hayırlı kazasız avı bol bir sezon olur İnşallah.Ata yadigarı İngiliz kırması güzel silah,bunlar dolmalardan sonra ilk kırma silahlar fakat manevi değeri tabiki işin asıl yanı selamlar hoşca kal.

chaniabee dedi ki...

Very nice guns my friend Ilham! I wish to use only for peaceful purposes and for protection for your family from enemies!
Çok güzel silah arkadaşım İlham! Ben sadece barışçıl amaçlarla ve düşmanlardan aileniz için koruma için kullanmak istiyorum!

nalan dedi ki...

gemlik'te vurup gemilere getirirlerdi. malum yabancı bayraklı gemiler pek alıcı olur.
bayıla bayıla alırlar epey de para öderlerdi :)

Ağvalı Arıcılık (Erdal Talha Başaran) dedi ki...

ağbi nasibin bol olsun.kazasız belasız avlar diliyorum.aynı hastalık bendede var .fırsat bulup köye gidersem değerlendirmeye çalışıyorum.allaha emanet olun

Unknown dedi ki...

ilhami abi;

Avcılık sezonunda sana rasgele diyorum,aslında bendede bir otomatik tüfek var ama en son 5 sene önce kullandım,son zamanlarda öldürmeye karşı çok hassasım,saygılarımla.

ÇAYLI dedi ki...

ilhami abim

bolşanslı ve kazasız bir sezon dileklerimizle
saygılar

Ağvalı Arıcılık (Erdal Talha Başaran) dedi ki...

ağbi öncelikle blog sayfama bıraktığın mesaj için teşekkür ederim.rabbim sizede bol kazançlı bereketli sezonlar versin.sizin şu av merakı bendede var.köye gidersem ava çıkmaya çalışıyorum.mevsimine göre bıldırcın veya çulluk.kazasız belasız av dileklerimle;allaha emanet olun.

Zafer ANLAYIŞLI dedi ki...

Üstadım;
kazasız belasız av sezonu diliyorum. Benimde tüfek merakım vardır fakat daha çok atıcılık tarafındayım.

Unknown dedi ki...

İlhami Bey,
Merhabalar,salonun ortasında tüm bu bakım yağlama işine hanım birşey demiyor mu :)
Kolay gelsin size ,rastgele !!!

İlhami Uyar dedi ki...

Özgür hanım tüfeklerin bakımlarında etrafa zarar vermiyoruz,saygılarımla