1 Nisan 2008 Salı

Şurup faslına devam

Normalde üç günde bir olan şurup verme programı hava muhalefeti nedeniyle beş güne çıktı,meteoroloji tahminleri önümüzdeki 4 gün yağış uyarısı yapınca Çarşamba günü için programlanan şurup verme olayını mecburen Salı gününe aldım.Sonradan niye olmadı diye üzülmektense herşeyi yerinde ve zamanında yapmakta fayda vardır deyip arılığımın yolunu tuttum. Meydan ateşi çok güzel oluyor,su kaynatmak için.

Gelmekte olan nispeten soğuk ve yağmurlu havayıda gözönüne alarak oranı 2=1 olarak yaptım,eritmeside bayağı zamanımı aldı.


Çaydanlık kullanmak bana cazip geldi,demekki sadece çay demleme işine yaramıyormuş.




Anasız olan kovanı birleştirebilmek için hergün 35 cm olmak üzere diğer kovanın yanına çekerek bugün birleştirme olayını gerçekleştirdim.





4 yorum:

Taşkın ÖZŞAHİN dedi ki...

ilhami abi kolay gelsin
yanlız bişe soracam
anasız kovanı birlştirmek için 35 cm işiyle niye uğraşıyon abi
koku vur birlştir gitsin
neden kendini yoruyorsun
başarılar

UĞUR KIRAN dedi ki...

İlhami abi, şuruplama işi yöreye ve hava koşullarına göre farklılıklar gösteriyor,Ben yaklaşık 1 aydan beri ilk zamanlar haftada bir şimdilerde ise 2 günde bir yapıyorum şuruplamayı ve arılar süper hızlı çoğalıyor, hatta kat bile attım üç tanesine.Şu birleştirme işi için arıyı yaklaştırma mesafesi bence 35 dende fazla olabilir, arı eğer kendi kovanı değilse uçuş deliğinden kendi kovanı olmadıgını hissedip tekrar kendi kovanını buluncaya kadar( çok çok aralıklı değilse tabi) uçmaya devam ediyor ve buluyor kovanını. Kolay gelsin saygılar

İlhami Uyar dedi ki...

Sevgili arkadaşlar,kokuda sürmeme rağmen arıların bir çıtaya yakını eski yerine gittiler,bende sil baştan hiç arı ziyan olmasın diye ,işlemi baştan tekrarladım şu anda eski yerine giden yok gibi birşey,gönlüm bir çerçeve arının ziyan olmasına elvermedi.Mühim olan başarılı olabilmek,zahmetsiz iş yok,uyarılarınız ve tavsiyeleriniz için teşekkürlerimi sunarım.

PINARHİSARLI ARICI dedi ki...

İLHAMİ BEY ŞURUP ZAMANI GELDİ BİRE BİR VİTAMİNLİ ŞURUP ANAYI YUMURTLATMAYA İYİ GELİYOR YALNIZ İSHALE DİKKAT
ARILARIN SAĞLIKLI BALIN BEREKETLİ OLSUN