29 Kasım 2010 Pazartesi

Sample behavior Örnek davranış

Gelin almak için tören başlangıcı ,az sonra konvoy haraket edecek komşu köyden gelin almağa gidilecek.Gençliğimizde bu görevleri çok yaptık şimdi yeni nesillere devrettik.Ben işe dönmem gerektiğinden törenin diğer bölümlerine iştirak edemedim,ne yapacaksınız iş de önemli.İki kardeşten ufak olanınada mutlu ve huzurlu bir yuva diliyorum.

Beginning ceremony to take bride ,convoy will move less than.When we were that age we had made likethis events.We gave new generations now.I didnt participate wedding ceremony others sections,because I have to törn for my job.I wish very happy life to brothers.
İki kardeşlerin düğünleri birer hafta arayla oldu.Bu gelin kızımız Bosna Hersekten,askerliğini Bosna Hersekte yapan komşumuz orada bağlantıyı yapmış ve abayı yakmışlar.Geçen hafta onun cemiyeti oldu ama ben bu kızımızı tebrik ediyor ve kutluyorum.Sebebide kuyumcuya altın almak için gittiklerinde ,ben hiçbirşey istemiyorum,mutlu olayım yeter,benim için altın ve takı olayı problem değil deyince kuyumcuda derki,ben böylesini ilk defa görüyorum der hayrete düşer.Sevgi ve aşk bu olsa gerek.Bizim yörelere örnek olur inşallah,10 tane burgulu bilezik ,gerdanlık,tarla,ev vesaire.Ben en içten dileklerimle bu çifti selamlıyor,bir ömür boyu mutluluklar diliyorum.

2 brothers wedding ceremony was made one week interval.This bride from Bosnia and Herzegovina.When groom completed military services in there,they have meet,and they liked each other.Love not recognize border.Their ceremony completed basicly last week.I wonder our bride girls behaivor,when they went to jewellery office,groom father and mother ask him,what do you want ,how many bracelet and how much gram necklace?She respond:I dont want any jeweller and others,no problem,jewellery wonder ,he said "I saw likethis event and girl first time"I hope will be sample our region girls this event.I hope very happy days for new married couple.

1 yaşına giren köpeğim,görevini bayağı öğrendi.Geceleyin diğer iki köpekle beraber 2 saat boyunca antrenman yaptık.Yabani hayvanları bertaraf etmesini öğrenecek vede sürüyü koruyacak.Çakallar cüssesiz köpekleri engel olarak görmüyorlar ve sürüye zarar veriyorlar.Arkadaşımın dişi köpeğini kangalla çiftleştirdik oradanda bir tane alacağım,bunların yanına birde av köpeği oldumu işimiz kolaylaşır.

My dog that entering one year old,ıt has learned his job.While in the night we made experince with others 2 our dogs.It will learn prevent wild animals and will protect our flock.Jackals dont see as a barrier without big dogs so they give harm our flock.We mating my friends dog another Kangal race,I will take their puppy when it have give a puppy.Besides one hunting dog,our wörk will be easly.
Bu yılın ilk kuzusu dünyaya geldi.This year first lamb was born.

9 yorum:

mutfakcini dedi ki...

Ne güzel adetler..Mutlu ve hurlu bir yuva diliyorum ben de ..Kuzu çok şekerdirrr :) Doğayla iç içe yaşamak bu zamanda lüks ne yazıkki.Siz çok şanslısınız.Biz arada kaçıp o güzellikleri kımsen de osla yaşamaya çalışıyoruz.sevgiler..

muhteşem turunç dedi ki...

İlhami abi sevgi bu işde. Benden o çifte mutluluklar diliyorum. Ama kuzunun resmini Ali görmesin bu kış nerede toplansak deyip duruyordu:) Sağlıcakla kal abi...

İlhami Uyar dedi ki...

SAYIN hOCAM,BUGÜN aLİ BEYİN OFİSİNE GİTTİM,KUZUNUN RESMİNE BAKIP,NE ZAMAN YENECEK HALE GELİR DEDİ,ÇARESİNE BAKARIZ ÖNEMLİ DEĞİL,AMA SANIRIM SİZ KIZIM SANA SÖYLÜYORUM GELİNİM SEN ANLA POZİSYONUNUZDASINIZ.sAYGI VE SEVGİLERİMLE.

Unknown dedi ki...

İlhami abi selamlar,genç çiftlere mutluluklar diliyorum.Kuzular erken doğmaya başlamış maşallah.

ÇELİK ARICILIK(Arıcılık Teknikeri) dedi ki...

İLHAMİ ABİ;ALLAH herşeyi gönlüne göre versin. doğayla içiçe yaşamak gerçekten de çok mükemmel. kimisi vardır böyle olaylardan bıkmıştır şehir hava sı özler. kimisi de vardır şehir havasından bıkmıştır şöyle doğa ile başbaşa kalsam der. kalın sağlıcakla...

mahmudiyearicilik dedi ki...

Adet gelenek ve göreneklerin sürdürülmesi güzel bir şey.Genç çifte bir ömür boyu mutluluklar dilerim.
Saygılar

muratakın dedi ki...

İlhami Bey:

Kuzu denilince demekki bahar yaklaşıyor dedim.

Ama daha önümüzde kış var. Bulunduğunuz yer ılıman olunca soğuğun etkisi pek duyulmuyor.

Mustafa Yılmaz dedi ki...

ilhami abi hayırlı olsun salamlar

Adsız dedi ki...

sevgili dostum bende şile ağva dayım 10 kasım doğumlu kopay larım var dişi erkek yeni anadan kesiliyorlar istersen senin kangalın yavruları ile değiş tokuş yapabiliriz.0,216,7218265